OPNIEUW GROOT SUCCES SCHOOLKORFBALTOERNOOI K.V. WIKO

Woensdag 16 oktober 2019 werd er weer gestreden op de velden van korfbalvereniging Wiko om het Winterswijks kampioenschap korfballen in de groepen 3 en 4 en groep 5 en 6.

Met maar liefs 45 teams wordt het schoolkorfbaltoernooi een grote happening in Winterswijk op sportgebied.

De organisatie was in handen van de jeugdcommissie van Wiko en het was tot in de puntjes geregeld.

De scholen en de teams hadden zich goed voorbereidt op het toernooi, voorafgaande het toernooi zijn veel teams door Wiko leden getraind om op deze manier kennis te laten maken met korfballen.

Dit zag je ook terug in de wedstrijden er werd goed gecombineerd en de doelpogingen werden veelal op korfbal technisch gebied uitgevoerd.

Om half drie werd het startschot gegeven en vanaf minuut 1 ging het er fanatiek aan toe. De belangstelling was groot op het korfbalveld, ondanks zo nu en dan een spat regen. Korfbal is een technische sport, maar ook de conditie is belangrijk, je bent veel in beweging om zo vrij te komen van je tegenstander, aan de kinderen van de scholen was te zien dat ze er heel veel plezier in hadden.

De scheidsrechters hadden, zo nu en dan, ook de handen vol om het spel te volgen met zoveel enthousiasme van de kinderen, dat het spelbeeld heen en weer golfde.

Om 17.15 uur werd de laatste wedstrijd gespeeld en konden de prijzen worden verdeeld.

In de groep 3 werd Bargerpaske 3B kampioen

In de groep 4 werd Bargerpaske 4A kampioen

In de groep 5 werd Bargerpaske 5 kampioen

In de groep 5/6 werd Woold 5/6A kampioen

In de groep 6 werd St Jozef 6C kampioen

Alle winnaars en ook de teams, die 2 en 3 werden, kregen een prachtige beker.

Tevens was er nog een strafworpcompetitie, die gewonnen werd door Bargerpaske 3B en 4B, hiervoor kregen de teams een lekkere taart, die in de klas heerlijk werd opgegeten.

Het toernooi was wederom een groot succes en de jeugdcommissie staat alweer in de startblokken voor het jaar 2020, want ook dan zal er weer worden gestreden om het WINTERSWIJKS KORFBALKAMPIOENSCHAP.

Ook zin om te gaan korfballen, kijk op www.kvwiko.nl of mail ons  info@kvwiko.nl